Home Home
Boeken Boeken
Brochures/folders Brochures/folders
Tijdschriften Tijdschriften
Verpakkingen Verpakkingen
Advertenties Advertenties
Posters Posters
Tijdschriften Informatie
Studio harmke Hienekamp
Mijn studio in de achtertuin

Harmke Hienekamp
Grafisch ontwerp en opmaak

Jarenlange ervaring als zelfstandig ontwerper van allerlei soorten drukwerk.

Huizerstraatweg 14 B
1411 GN Naarden

Mobiel: (06) 40797702

E-mail:
info@harmkehienekamp.nl

KvK nr 32030317

BTW nr 084270688 B01

Op deze website geef ik een beeld van het zeer diverse werk dat ik in de loop der jaren als zelfstandig ontwerper gemaakt heb voor evenzoveel verschillende opdrachtgevers.

Om een paar branches te noemen: adviseurs, beveiligingssector, (zakelijke) dienstverleners, onderwijs, uitgevers, drukkers, restaurants, leveranciers en producenten van onder andere handwerkmaterialen en edelmetalen.

Werk
Via de afzonderlijke buttons navigeert u door 7 onderwerpen: Boeken, folders, brochures, logo’s & huisstijlen, tijdschriften, verpakkingen, advertenties en posters.
Met deze site laat ik niet alleen mijn flitsende werk zien; ik toon ook de gewonere, eenvoudiger projecten om aan te geven dat het voor mij geen verschil maakt of ik een logo ontwerp of een dik boek vormgeef.

Alles krijgt bij mij evenveel aandacht.

Ik vind de samenwerking met opdrachtgevers en variatie in mijn werk belangrijker dan de grootte van een opdracht. Want juist de verschillen in bedrijven met allemaal hun eigen doelgroepen zorgen voor de afwisseling.
Tenslotte is het maken van een verpakking voor een handwerkpakket heel wat anders dan het opmaken van een tijdschrift, het vormgeven van een boek of het ontwerpen van een huisstijl.

Ik werk op de Mac OS X, versie 10.5.1 met o.a. CS3, InDesign, Photoshop, Illustrator en QuarkXPress Passport. De communicatie verloopt meestal digitaal, via Acrobat of mail, grote bestanden voor bijvoorbeeld drukkers gaan via de FTP-server.

Ervaring
Ik werk snel en trefzeker, denk mee over doel en doeltreffendheid, houd me aan afspraken, ben kostenbewust en deskundig waar het gaat om de uitvoering van mijn voorstellen en ontwerpen. Desgewenst verzorg ik ook de totale begeleiding van uw drukwerk of breng ik u in contact met de specialisten uit mijn netwerk (zoals o.a. tekstschrijvers, gespecialiseerde drukwerkinkopers, fotografen, illustratoren, en website-bouwers).

Kosten
Omdat vormgeving heel persoonlijk is en meestal begint met het goed begrijpen van elkaar, maak ik voor nieuwe opdrachtgevers eerst een aantal voorstellen. Dat is vaak kosteloos, zodat we kunnen zien of we op dezelfde golflengte zitten. Voldoet mijn ontwerp aan de verwachtingen, dan maak ik een offerte. Daarbij kunt u uitgaan van een uurprijs van 50 euro, hoewel een uurprijs met dit werk altijd lastig te geven is, omdat er bij ontwerp en opmaak zoveel verschillende zaken komen kijken. De opdrachtgevers, waar ik al langer mee werk, weten dat en zij vragen dan ook zelden om een prijs vooraf. Dat verloopt probleemloos.